De omgeving

Zorgrésidence Landgoed Rijckholt: De omgeving

De omgeving van Landgoed Rijckholt in Zeeland

Op het eiland Noord-Beveland ligt het dorpje Geersdijk. Landgoed Rijckholt is een natuurgebied tegen dit dorpje aan. Landgoed Rijckholt ligt midden in Zeeland, vlak bij Veere, Domburg en het Veerse Meer. De afstand tot de randstad en Breda is goed te doen. In 1 uur sta je op de van Brienenoordbrug of ben je in Breda.

Het Landhuis op Landgoed Rijckholt
Het Landhuis op Landgoed Rijckholt

Geersdijk

Geersdijk is een dorp met ca. 180 inwoners, een zeer actieve oranje-vereniging, jeugdsoos, een galerie en een cadeau-winkeltje. Voor onze boodschappen gaan wij naar het dorp Kortgene, wat 2 kilometer verderop ligt. Daar is alles te vinden, de supermarkt, kapper, garage, kerk, bakker, 2 slagers, een woonwinkel, de grand-bazar (winkel van sinkel), kledingwinkel, dierenarts, huisarts, tandarts, orthodontist, cafés, restaurants, jachthaven, tuincentrum, oftewel…eigenlijk alles wat een mens nodig heeft.

Noord-Beveland

Het eiland is bekend om het mooie licht en de mooie luchten, wolken partijen en vuurrode zonsondergangen. Doordat het eiland omgeven is door water, is het licht heel helder met veel reflectie. Het waait altijd waardoor de luchten snel veranderen en regen snel overwaait. Er zijn goede fietspaden die helemaal langs het Veerse Meer lopen en ook de woonkernen verbinden. Het bezoek aan vader of moeder wordt alleen al door de omgeving een feest voor jong en oud.

Veel kinderen van bewoners ervaren een bezoek aan hun ouders als een uitstapje in het vakantieland, met veel zon, natuur, de zee en water. Op nog geen 5 minuten afstand liggen aan de Noordkant van het eiland de vogelreservaten en het Nationaal park Oosterschelde. Leuke steden om te bezoeken zijn Goes, Zierikzee, Middelburg en Veere.

De omgeving van Zorgrésidence Landgoed Rijckholt

Goes

Leuke winkelstad met een gezellige markt. Een aanrader is het lunchcafe onder het Stadhuis. Bij de kerken is het Zeeuws Historisch Museum, een klein en fijn museum wat een goede indruk geeft van de historie van Zeeland met de watersnoodramp en de klederdracht.

Zierikzee

Een oud vestingstadje met een gezellige haven en veel kleine winkeltjes.

Oud vrachtschip in de haven van Zierikzee
Oud vrachtschip in de haven van Zierikzee
Het Veerse Meer, vlakbij Geersdijk
Het Veerse Meer, vlakbij Geersdijk

Middelburg

De hoofdstad van Zeeland, met een prachtig Stadhuis waar nu zelfs een universiteit in zit. Op de dam zitten heerlijke antiquairs om te struinen. Probeer Middelburg te combineren met Domburg, een druk en levendig centrum, waar de terrasjes je lokken en de zee lopend te bereiken is.

Veere

Veere is een pittoresk dorpje, bijna een openluchtmuseum, vandaar dat men het ook wel een Anton Piekstadje noemt. Werkelijk prachtig om doorheen te wandelen, doordat het zo mooi is is het ook zeer toeristisch. Het voordeel daarvan is dat ook op zondag de winkels en restaurantjes geopend zijn.