Onze tarieven

Zorgrésidence Landgoed Rijckholt: Onze tarieven

De kosten voor het wonen op Landgoed Rijckholt

Deze zijn onder te verdelen in 3 componenten: Wonen, Service en Zorg

jonge-eendjes-in-de-vijver

Onze tarieven

Wij hebben alleen huurappartementen, geen koop. Een appartement huren bespaart een hoop zorgen. Wij zorgen voor het grote onderhoud, dat is lekker rustig. Alle gemeentelijke belastingen zitten al in de servicekosten, dat scheelt ook weer een hoop administratie. En uw familie wordt niet belast met een huis wat verkocht moet worden en daar kan dus ook geen ruzie over komen.

Het is belangrijk om een levensloop begroting te maken. Hoeveel jaren denk ik nog te leven? Hoe groot moet in de verschillende fasen daarvan het appartement zijn wat ik wil bewonen en wat voor zorg en services heb ik nodig? Wat zijn de financiële middelen per maand die ik kan dragen, dus mijn pensioen en mijn vermogen bij elkaar gelegd?

Wij geven altijd aan dat men met ongeveer 2900,- euro per maand per persoon bij ons all-inclusive kan wonen. Dan moet men alleen nog rekening houden met de zorgverzekering, wat zakgeld iedere maand en de inkomensafhankelijke eigen bijdrage van het CAK.

Kostenplaatje

Om u alvast een beeld te geven van het kostenplaatje, hebben we hieronder een kostenvoorbeeld per maand uitgeschreven voor iemand die zelfstandig woont zonder zorg, maar wel gebruikt maakt van de maaltijdservice en de was- en strijkservice.

Huur appartement in ’t Hofje incl. stoffering (vloer en gordijnen)€ 950
Woonservice€ 300
Parkonderhoud€ 130
Gas/water/licht€ 125
Totaal Wonen€ 1.355
Maaltijdservice 1 persoon€ 830
Was- en strijkservice€ 56
Totaal Service€ 881
Zorgservice pakket 1 of 2
€ 400 / € 800
Extra Zorg middels PGB (alleen eigen bijdrage)
Totaal Zorg (particulier)€ 400 / € 800
Optioneel: telefoonabonnement€ 31,50
Ensing-mw-600