Onze zorg

Zorgrésidence Landgoed Rijckholt: Uw zorg, onze zorg

Samen oud worden met vrienden

Dat is de droom van velen en ook van mijn vader Rob Bakker. Hij wilde zoveel mogelijk genieten van het leven en van zijn vrienden. Dat heeft hem ertoe gebracht om Landgoed Rijckholt een woongemeenschap voor ouderen te starten.

kleinschalig-featured

Onze zorg

Het zogenaamde kleinschalig wonen, of ook wel een particuliere woonzorgvoorziening. En mensen die hier komen wonen, worden vrienden of in ieder geval kennissen waar je een goed glas mee kan drinken.

Net zo belangrijk is het natuurlijk om de hulp of zorg die u  nodig heeft op afroep beschikbaar te hebben. En die is dus altijd aanwezig. Wij leveren een volledig alternatief voor het verpleeghuis.

Ook wilde Rob graag dat iedere oudere die hier komt wonen echt het gevoel heeft dat het  zijn of haar Landgoed  is, waardoor je je thuis voelt. Dat geeft een ziel aan de woongemeenschap voor ouderen.

Het terrein is groot en als een park mooi en ruim opgezet. De gebouwen hebben voornamelijk de klassieke uitstraling van een buitenplaats en van een dorp. Omdat er veel  verschillende gebouwen zijn voor verschillende groepen is  het echt kleinschalig wonen.

Verschillende groepen zijn samen zonder last van elkaar te hebben. De paviljoen vorm geeft de mogelijkheid  om te voorzien in de verschillende behoeften. Zoals mensen met een dementie en mensen die geestelijk nog heel vitaal zijn. Door de opbouw van het terrein kunnen bijvoorbeeld echtparen waar 1 van de partners een dementie heeft wel dicht bij elkaar blijven, zonder dat het elkaar te veel stoort. Lees hier meer over kleinschalig wonen met dementie.

En mensen die alleen wonen te eenzaam vinden, kunnen een geheel zelfstandig appartement hebben en mensen ontmoeten op loopafstand ( met de rollator) in het restaurant, de kunstkas, de bewegingsruimten, de bibliotheek de filmzaal e.d

En als de familie op bezoek komt, is er veel te doen voor alle generaties. De ezels, kippen, pauwen, maar ook de trampoline en skelters hebben een grote aantrekkingskracht op de kleinkinderen. Terwijl  de Bed and Breakfast op het terrein een ideale mogelijkheid biedt om het bezoek aan ouders of grootouders te maken tot een weekendje genieten van Zeeland als vakantieplek.

Lees meer over onze zorg:

Het Landhuis op Landgoed Rijckholt
Het Landhuis op Landgoed Rijckholt