Particulier verpleeghuis

Zorgrésidence Landgoed Rijckholt: Particulier verpleeghuis

Particulier verzorgingshuis

Eigenlijk hebben wij een hekel aan de term particulier verzorgingshuis, zoals wij ook een hekel hebben aan de term verpleeghuis. Wij vinden dat Landgoed Rijckholt een goed alternatief is voor instituten zoals deze, en bieden particuliere ouderenzorg op maat op ons mooie landgoed in Zeeland.

landgoed-rijckholt

Wonen met particuliere ouderenzorg

Wij leveren dezelfde zorg of meer als dat nodig is, maar willen dat u thuis bent en niet het gevoel heeft in een instituut te verblijven. Respect, privacy en eigen regie zijn belangrijke daarin belangrijke begrippen. Daarnaast is onze kracht de diversiteit die wij kunnen bieden.

Wonen voor ouderen met particuliere thuiszorg. In een kleinschalige woonvorm met uw eigen appartement. Of als dat niet meer gaat, een groepswoning met kleinschalig wonen als alternatief voor het verzorgingshuis of verpleeghuis.

Wij kennen ook vele andere woonvarianten, zoals partners die gedeeltelijk samen wonen. Of ook een echtpaar, die overdag samen bij ons verblijven, maar waarbij de vitale partner alleen naar huis gaat om te slapen. Zo kan je toch samen zijn, zonder de hele zorg als partner te dragen.

Wij zijn er trots op dat de verschillende zorgvormen en zwaarte op een natuurlijke manier in elkaar overlopen. In de periodieke evaluatie van de zorg spreken wij met u en met de familie door, wat voor u het beste is op dat moment. Als de behoefte aan ouderenzorg na enige tijd verandert, dan is dat geen probleem.

Ook tijdelijk verblijf is bij ons mogelijk (minimaal verblijf 1 maand) dat kan zijn in afwachting van een plaats elders of als revalidatie of herstel.  Alles samengevat leveren wij daarin zorg op maat.

Kosten

Bij de meeste particuliere woon-zorgvoorzieningen huurt men het eigen appartement en betaalt men zelf voor aanvullende servicediensten als maaltijden en was. Verder heeft ieder huis een eigen servicepakket. De vergoeding voor de zorg wordt, indien er een indicatie van het CIZ is vergoed door de overheid. Hier dient een eigen bijdrage over betaalt te worden. Het is in een particulier huis vaak mogelijk om in overleg extra uren af te nemen die buiten de indicatie vallen. Deze komen dan voor eigen rekening.

De kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bekijk hier onze tarieven.

jonge-eendjes-in-de-vijver