Wonen met zorg

Zorgrésidence Landgoed Rijckholt: WONEN MET ZORG

Wilt u wonen met zorg op maat?

 Dan bent u aan het juiste adres bij Landgoed Rijckholt. De zorg wordt geleverd op basis van een samen met u afgesproken zorgplan. Daarnaast zijn er vele services die u kunt afnemen op basis van gebruik.

Wonen met zorg: onze services

Wilt u wonen met zorg op maat? Dan bent u aan het juiste adres bij Landgoed Rijckholt. De zorg wordt geleverd op basis van een samen met u afgesproken zorgplan. Daarnaast zijn er vele services die u kunt afnemen op basis van gebruik.

U woont zoveel mogelijk zelfstandig, dat betekent dat u zelf doet, wat u kunt en zelf wilt doen. Is er meer nodig dan leveren wij u thuiszorg, die net zo intensief is als u nodig heeft.

Belangrijk is dat ons uitgangspunt is dat u vanaf Landgoed Rijckholt niet hoeft te verhuizen naar een  verpleeghuis of een verzorgingshuis. Deze zorg leveren wij allemaal.

Wonen met zorg voor echtparen

Ook proberen wij echtparen zo goed mogelijk samen te laten wonen. Dat betekent niet in alle gevallen dat zij de hele dag bij elkaar door brengen. Maar dat afhankelijk van de wensen en mogelijkheden de momenten gekozen worden om samen te zijn. Voor de vitale partner kan het soms heel plezierig zijn om op bepaalde momenten of bepaalde dagen  de zorg even  aan ons over te laten. Vaak gebruiken partners die tijd om buiten het landgoed nog wat andere contacten te onderhouden (zoals een bezoek aan de serviceclub, of de golfbaan e.d.)

De enige reden dat wij de zorg niet kunnen leveren is als er zodanige psychische en gedragsproblemen ontstaan, dat er gevaar of overlast ontstaat voor andere bewoners. De kans hierop is heel klein. Dergelijke gedragsproblemen ontstaan in 1-5% van de gevallen van dementie.

Lees meer over onze zorg:

ouderen-bezoeken-featured